Pontos idő: 2018.09.19. 04:06

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: WH40k: Warhammer 40k rövid összefoglaló
HozzászólásElküldve: 2016.03.09. 20:00 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
Csak úgy mint idősebb fantasy párját, ezt is először táblás játékként mutatták be, de mára jóval túlnőtt azon; számtalan könyv, konzolos-, számítógépes- és mobiljáték mutatja, hogy mennyire kinőtte már a táblás játék besorolást a Warhammer 40k, sőt hogy hogyan lett belőle teljes értékű sci-fi univerzum, olyan részletességgel megalkotva, hogy csupán a legnagyobbak maradhatnak vele versenyben, úgy mint a Star Wars vagy a Star Trek.
Mi talán a legfontosabb, amit tudni kell a Warhammer 40k világáról? Azt, hogy a galaxis nagy, borzalmas, véres, az emberek elfelejtik, hogy hogyan kell megjavítani saját vívmányaikat és, hogy a vallás sok tekintetben középkori szintre juttatja a birodalom nagy részét uraló, űrjáró emberiséget.
Bővebb leírást az oldalon lehet majd megtalálni a legkülönbözőbb témákban, itt azonban álljon csupán egy rövid lista a Warhammer 40k univerzum legfontosabb hatalmi tényezőiről.

Birodalom:
-Központja a Terra
- Több millió bolygó alkotja
- Irányítója: de jure Istencsászár de facto A Terra nagyurainak tanácsa
Főbb fegyveresei:
- Birodalmi Gárda
- Birodalmi Flotta
- Űrgárdisták (1000 Rendház, 1 millió űrgárdista)
- A Mars erői
- Az Inkvizíció
- Bolygóvédelmi erők

Velük szemben állnak:
- A Káosz (ezernyi és ezernyi hadicsapat, hadúrak vezetésével)
- Orkok
- Eldák
- Sötét eldák
- Tyranidák
- Tau
- Necronok
Eretnekek, gyilkosok, hódítók, kalózok, árulók, fosztogatók, zsarnokok, önjelölt istenek stb. stb. stb.
Így hát errős a világról egy dolgot mindenképp érdemes tudni:
Itt mindig háború van!

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: WH40k: Warhammer 40k rövid összefoglaló
HozzászólásElküldve: 2016.03.09. 22:48 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.11.02. 19:32
Hozzászólások: 7310
Tartózkodási hely: Budapest
A Warhammer 40K világ össze fajáról, frakciójáról részletes leírás a kódexekben.
http://wh40klib.ru/codex/Actually_codex_and_rule/

Egy kiegészítés a lenti listához.
Bár elvileg a birodalmi inkvizíció része gyakorlatilag a csatanővérek önálló alakulata az emberi haderőnek, mivel őket közvetlenül az egyház ad utasítást, nem pedig az inkvizíció.
Ugyanilyen önálló haderőnek számítanak a Szürke lovagok, akik bár szintén elviekben a birodalmi inkvizíció részei gyakorlatban önálló egységként tevékenykednek.

És egyérdekesség, ami szerintem kiemeli ezt a világot más sci-fi világgal szemben.
Itt az emberi birodalom nem egy fényes páncélba bújtatott, erkölcsi fölényét az univerzumban hirdető gyakorlatilag legerősebb katonai erőként tevékenykedő impérium.
Gyakorlatilag az emberiség (és minden más faj) előbb, vagy utóbb behódol a káosznak, mivel mindenki, aki nem puritán aszkéta életet él valamelyik káosz istenhez közeledik akaratán kívül. Ezzel csupán az emberi birodalomban az inkvizíció van tisztába, és ezért nevelik az emberi fajt puritán, vallásos életre, ahol a gondolkodás és minden nemű érzelem bűn. Ahogy a szellemi javak is. Az emberiség többsége akarva-akaratlanul elfogadja ezt az állapotot, a többi része eretnekként az inkvizíció látókörébe kerül (ha párhuzamot vél valaki felfedezni a való élettel, az csak a veéletlen műve 8-) ).

De nem csak szellemi síkon hanem fizikailag is ugyanilyan rossz a helyzet. Az univerzum gyakorlatilag 90%-át az orkok uralják. Na nem azért, mert olyan jól szervezettek vagy technikailag fejlettebbek másoknál. Egész egyszerűen olyan sokan vannak, hogy tömegből lenyomnak mindenkit egy idő után.
Az univerzum 10%-a csak azért nincs a kezükben, mert túl hülyék, hogy belássák, az övék lehetne minden így egymást is ugyanolyan hévvel írtják folyamatosan, mint más fajokat. A többi faj pedig tisztába van ezzel és ezért politikával folyamatosan egymásnak uszítja a klánokat ahol csak tudja.

_________________
61. RTW OMC - Galatus, Kimmer, Szkíta és Szarmata Saia
63. M2TW 1105AD Autocsata OMC - II. Szvjatopolk Izjaszlavics, Orosz Cár

"Mi a politika titka? Köss egy jó szerződést Oroszországgal" - Otto von Bismarck


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: WH40k: Warhammer 40k rövid összefoglaló
HozzászólásElküldve: 2016.03.10. 03:42 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
Itt vitába szállnék veled. Ha ránézel a térképre, akkor láthatod, hogy az Impérium tölti ki a Galaxist, nagyjából 90 %-ban, ebből kimarad a Tau Birodalom, a Köd, az Iszonyat szeme, nagyjából 1000 rendszer ahol a Necronok az urak és kb. 5-6 ezer rendszer amit az ork birodalmak kormányoznak.
Az orkok igazi ereje abban rejlik, hogyha belekezdenek egy Waaagh-ba, akkor a hihetetlen létszám elsöpri az ellenfeleiket, letarol mindent és a pusztítás szinte helyreállíthatatlan. Ezek után persze a leigázott bolygók ork kézen maradnak, míg ki nem irtják magukat, és utána is nehéz megelőzni, hogy visszatérjenek.

Jelenlegi leírások szerint nincs olyan hatalom az egész ismert galaxisban, amely felvehetné az Impériummal a versenyt, ezt azt hiszem jól mutatja, hogy lényegi szövetség nélkül folyamatos háborúban állva is áll és erős a Birodalom 10 ezer év után. Gondold el akkor az orkoknak mennyi esélyük lenne egyedül.

Másik kérdés amit felvetsz, az hogy a Káosz minden fajra hat. Ez pl.: A Necronokra egyáltalán nem igaz, ők nem érintkeznek és nem is használják a hiperteret.

Még egy dolog: Immáron 60 millió éve vannak eldák és még sose hódoltak be a káosznak, eltorzulhattak, majdnem szétzúzathatnak, de ha megnézed még sosem harcolt elda a káosz oldalán, pedig a hipertérhez talán legjobban kötődő faj.
Az orkok saját természetük miatt nem fognak soha behódolni, mert mindenek felett hírdetik saját magukat, abba a képbe meg nem fér bele egy isten akit imádni kell (Ha megnézed az ork istenek nem kérik az imádatot. Ha pirosra fested a kocsidat gyorsabb lesz. Kész :D )
A Tyranidák közös kaptártudata szerintem felveszi a versenyt még Khorne-nal is, nem hiszem, hogy valaha behódolnának a Káosznak.

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: WH40k: Warhammer 40k rövid összefoglaló
HozzászólásElküldve: 2016.03.10. 07:32 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.11.02. 19:32
Hozzászólások: 7310
Tartózkodási hely: Budapest
Teljes térkép az ork hordákkal.
http://warhammer40k.wikia.com/wiki/WAAA ... es_Map.png

A Nekronok nem uralnak ennyi területet. Ők a legősibb faj, akik már a múltban egyszer kiírtották az akkori fajokat, majd hibernálták magukat addig, míg újra benépesül az univerzum. Most, hogy ez megtörtént életre keltek.
Amire Te gondolsz az az, hogy az egész ismert világegyetemben mindenhol a semmiből eltűnnek a piramisaikkal és megtámadják az adott bolygó lakosságát. De egyelőre elszórtan sikerül hódítaniuk, nincs összefüggő birodalmuk. Plusz páran sikeresen vették fel velük a harcot.

Az emberek birodalma nagyon jól szervezett és erős hadseregük van.
De a Tyranida kaptárflottákkal ellen csak részleges eredménnyel harcolnak, azok lassan, de biztosan haladnak előre az emberek birodalmában.
Az új kódexben van, hogy az Ultramarine-ok és a Tauk fogtak össze ellenük és tudták legyőzni az egyik flottájukat. A többi fronton egyelőre megállíthatatlannak tűnnek.

A káosz valóban nem hat mindenkire.
Az orkok alapból semlegesek a káosz hatásai ellen. Az ok prózai: túl hülyék, hogy a káosz meg tudja az agyukat hülyíteni. :D
Kivétel még a Tauk Greater God ága, akik olyan erősen hisznek ebben a fajban/istenségben, hogy nem hat rájuk a káosz (ráadásul nem használnak pszi energiát). Viszont a renegát Tauk - akik kiszakadtak a Tau birodalomból - már veszélybe vannak a káosz erőitől (hasonló a birodalmi krédóhoz, csak sokkal erősebb - mivel ott az istenség még "él", vagyis kézzelfoghatóbb).
A nekronokra nem azért nem hat a káosz, mert nem használják a hiperteret. Azért nem hat, mert az agyuk egy kiborg testbe van zárva, így az maga is félig gépiesnek számít már. A káosz nem tud mit kezdeni ezzel a fél-droid léttel (gép=nincs érzelem=nincs kisértés=nincs káosz fertőzésre hajlam).

Az eldák mikor meghódították az univerzum legnagyobb részét egy hatalmas "bulit" csaptak (ami gyakorlatilag egy orgiaparty volt). Ennek hatására született meg Slaneesh káosz isten. Ha valakik, hát ők aztán érintettek a káosz fertőzésben. ;)

Végül pedig nehéz lenne meghatározni ki a legerősebb erő jelenleg a galaxisban.
Az biztos, hogy nem az emberek birodalma. :)
A "címért" szerintem a Tyranidák (akik bárkiből tyranidát csinálhatnak fertőzés útján) és a Káosz (aki szinte akárkit átállít a maga oldalára egy idő után) küzdhet. Parkolópályán pedig ott vannak az orkok (akik tömegből le tudnak rohanni mindenkit, ha éppen összedolgoznak egy rövid időre).

_________________
61. RTW OMC - Galatus, Kimmer, Szkíta és Szarmata Saia
63. M2TW 1105AD Autocsata OMC - II. Szvjatopolk Izjaszlavics, Orosz Cár

"Mi a politika titka? Köss egy jó szerződést Oroszországgal" - Otto von Bismarck


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: WH40k: Warhammer 40k rövid összefoglaló
HozzászólásElküldve: 2016.03.10. 12:11 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
No, akkor látom nem fogunk egyet érteni :) De nem baj, ez is az említett univerzum érdekességét jelöli, hogy vitákat szül.

Az általad linkelt képet ismerem, ha megnézed az Impériumot, akkor az összes zölddel jelölt terület annak a területén belül található (a fontos bolygók még ezen is ki vannak emelve). A térkép azt jelöli zölddel, hogy hol él nagy koncentrátumban ork, nem azt, hogy mely területek az övéké.

A Necronokról sok mindent olvastam (már legalább 2 különböző eredetet is), így róluk biztosat mondani nem tudok, viszont ha valaki elolvassa az "Érdekes karakterek" topic első bejegyzését abból nekem nem úgy tűnik mintha érzelem mentesek lennének. Persze nem a sima harcosokra gondolok, de a nagyuraik szinte megtartották korábbi énjüket, ambícióikat és akkor szerintem az érzelmeiket is.

Másik dolog, hogy amikor a Necronok igazán éltek (cs. 60 millió éve) akkor még egyetlen káosz isten sem volt, sőt démonok sem. Az emberek és eldák kicsapongó érzelmű faja okozta ezek megszületését. A necronok korában a hiperteret az "Igázók" uralták (egyébként ők pusztítottak ki minden életet a galaxisban, hogy ne legyen a C1tanoknak ennivalója).

A Tau-t nem ismerem, mert sajnos sosem érdekeltek :D Ha technológia akkor eldák...

A Tyranidá ereje egy kérdés, bár tény hogy a háromból kettő szinte teljesen elpusztult. A Kraken megakadt az eldákon, a Behemót pedig az Ultrákon és bár teljesen csak a behemót semmisült meg, ez jelentős veszteség még nekik is.

A Birodalom erejéről nem tudlak meggyőzni, mert tényleg csak az érvem, hogy a legnagyobb kiterjedésű államról beszélünk, ahol az is évekbe telik, hogy egyáltalán felfigyeljenek arra, hogy valahol támadják őket és ennek ellenére visszavertek 12+1 Fekete Keresztes Hadjáratot, Egyelőre tartják az Armageddon, pedig Angorn és Ghazghkull Mag Uruk Thraka is tiszteletét tette ott. Elpusztítottak több elda mestervilágot, visszavették a Krieget stb. stb. Ha megnézed a háborúk sorát, szinte mindbe a Birodalom győzött végül (igaz, hogy ő is vesztette benne a legtöbbet, de győzött).

Javaslom folytassuk a vitát külön topicban, mert ez elsősorban nem arra szolgál.
viewtopic.php?f=142&t=1774

Rövid idézet a birodalom hivatalos leírásából:
Idézet:
The Imperium is the largest and most powerful political entity in the galaxy, consisting of at least a million worlds which are dispersed across most of the galaxy.

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség