Pontos idő: 2018.09.19. 03:28

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: WH40k: A Birodalom
HozzászólásElküldve: 2016.03.14. 19:13 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
Nincs még egy olyan hatalom az ismert univerzumban, mely vetekedhetne az emberek Birodalmával, ezzel az ormótlan beteg emberrel, a galaxis legerősebb hatalmával, mely egyik végétől a másikig nyúlik és amelynek lakosságát sosem fogják tudni megszámolni. Nem tudni hány bolygót foglal magába ez a birodalom, hisz a birodalmi adminisztrációnak sokszor évtizedekig tart, hogy bejegyezzen egy új foglalást észrevegyen egy lázadást, vagy értesüljön egy ellenségről, mely ostromolja valamely világát a birodalomnak. Annyi biztos, hogy a Birodalom még most, tízezer évnyi háború, árulás és megannyi szenvedés után is legalább egymillió lakott bolygón uralkodik vaskézzel, ezek fejlettségi szintje a kőkorszakitól a high-tech luxusbolygókig vagy az Adeptus Mechanicus gyárvilágaiig terjed és lakosságuk is változó a néhány tízezertől a több milliárdig.
Kérdés lehet, hogy mi tartja egybe ezt a birodalmat, melyben egymástól ennyire eltérő bolygók lakják, erre két válasz van:
- A félelem a külső fenyegetésektől, mely ellen csak a Birodalmi Hadsereg, a Birodalmi Flotta és a Birodalom egyéb védelmi szervei nyújthatnak védelmet
- A hit

Utóbbi egy érdekes dolog lehet, hisz a jelenkorból kiindulva könnyen gondolhatja azt az ember, hogy a hit a jövőben el fogja veszteni jelentőségét. Ezt a Games Workshop-nál nem így gondolták.
Az emberiséget összetartó hit a Földön (Terrán) trónoló halhatatlan Istencsászár köré épül, aki egyben a Birodalom névleges uralkodója is. Sajnos 10 ezer éve képtelen ellátni ezt a pozíciót, hisz minden erejét felemészti az Astronomican (egy jelzőfény a hipertérben) fenntartása, hisz e nélkül a Birodalom egy szempillantás alatt darabokra esne. Így lassan haldoklik csupán a Terra Nagyurainak irányítása alatt, aik próbálják egyben tartani a Birodalmat, míg a Primarchák vissza nem térnek, ahogy a jóslat tartja.
Persze egy ilyen világban nem könnyű hinni már a jóslatokban és reménykedni a félisteni urak visszatértében, de a reményen kívül kevés maradt a Birodalom polgárai számára.

Egy kicsit a Birodalom felépítéséről.
A Birodalom számára egy-egy bolygót lényegében annak kormányzója jelképez. Így ezen emberek saját bolygójukon egy bizonyos limitig teljes mértékig egyeduralkodók, ezért cserébe mindössze garantálniuk kell a Birodalmi Hit védelmezését saját szektorukban, be kell fizetniük az adókat és támogatni kell az esetleges hadjáratokat a közelben. Sajnos sok ilyen helytartó válik egy idő után árulóvá, önjelölt istenné vagy valami hasonlóvá. Az ilyeneket a Birodalom (néhány évtized után) mindig kiirtja és helyreállítja a békét, de az árulás mögött álló erők (általában a Káosz) mindig csak nyerhetnek a dolgon: A Birodalom meggyengül, sok ember meghal, az adott bolygó ipara gyakran teljesen megsemmisül, hosszútávon tovább gyengítve a Birodalmat.
Olyan is előfordul, hogy egy bolygónak nem egy helytartója van. Ez legfőképp a túlnépesedéstől szenvedő, egymással csak laza kapcsolatot fenntartó városállamok által uralt bolyvilágokra jellemző, melyek lényegében külön bolygókként viselkednek az adott bolygókon belül.
Külön említeném meg azokat a bolygókat, amelyek az Űrgárdista Rendházak toborzóhelyeiül szolgálnak. Ezek a bolygók valamennyivel biztonságosabbak a külső támadásokkal szemben, hisz szinte mindig a közelben tartózkodik néhány xenofób űrgárdista, hogy megvédjék azt, azonban az élet itt sem könnyebb, ugyanis ha a lakók elpuhulnának a kényelemben, akkor már nem lennének ideális újoncjelöltek az Űrgárdisták számára.

Az Inkvizíció és az Adeptus Mechanicus külön topicot fog kapni, az Űrgárdisták már meg is kapták, a Birodalom többi jelentős szervének részletesebb leírása fog itt még helyet kapni.

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség