Pontos idő: 2018.09.19. 18:22

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: WH40k: Inkvizíció
HozzászólásElküldve: 2016.03.14. 20:38 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
Kép

Egy birodalmi átlagember semmitől sem fél annyira, mint hogy eretnekké nyilvánítsák, hisz a tyranidák borzalmairól csak hallanak, a necronokról mit sem tudnak, a káosztól beszélni sem szabad, az orkok pedig általában ugyanazokat a rendszereket támadják meg újra és újra, viszont az eretnekké nyilvánítás egyet jelent a legtöbb esetben a gyors(vagy nem annyira gyors), fájdalmas (vagy még fájdalmasabb) halállal . De persze előtte még ki is kérdezik az illetőt, ami után lehet, hogy kecsegtető lesz benne a halál gondolata.
Persze ez is csak féligazság, mint minden amit a Birodalom polgárai mondhatnak, de ezért senki sem tehet nekik szemrehányást, hisz az Inkvizíció nagyobbik része nem arra való, hogy a közember beszéljen róla, vagy akárcsak tudjon a létezéséről.

Az inkvizíció azon része, amelytől a Birodalom polgárai a leginkább félnek, az az Ordo Hereticus, mely szüntelen keresi az ellenséget a Birodalmon és annak polgárain belül. Eretnekek, árulók, más-hitűek rettegik pillantásukat és tüzüket. A fegyveres segéd-szervük a Csatanővérek rendje.
A másik nagy ága, amelyet kevésbé félnek, pedig nem kevesebb polgár életét követelik meg hadjárataik során, az Ordo Xenos. Ez az idegenek irtásával foglalkozik. Jelen vannak minden hadjáratban, bolygó megtisztításában, de ugyanakkor szüntelen visszanéznek a Birodalmon belülre is, hisz ki tudja hova fészkelte be magát egy-két idegen, befolyást gyakorolva egy bolygó életére, vagy akár többére is. Az ő fegyveres segéd-szervük a Halálőrök. Űrgárdisták különböző Rendházakból egy csapattá verbuválva, hisz míg az eretnekeket leggyakrabban csak leleplezni nehéz, addig az idegenek majdnem mindig komoly tűzerővel is rendelkeznek.
Van egy harmadik fő irányzat is, az Ordo Melleus, ezt nem emlegetik félelemmel az egyszerű emberek, mert nem tudnak róla, hogy létezik. Kérdés, hogy hogyan lehet hatalom egy olyan szervezet, amelyikről senki sem tud?! A válasz nagyon egyszerű: Ennek a rendnek a tagjai egy-ideüleg valamelyik másik inkvizítori rend tagjai is, és ebben a rendben titkos rangot viselve látják el a feladataikat ott is. Na de, miért kell titokban tartani a létüket?: Ők a Birodalom Démonvadászai és egy ilyen foglalkozást jobb titokban tartani, főleg amíg a Birodalom polgárai azt hiszik, a démonok a képzelet szüleményei és ez jól van is így, hisz egy egyszerű ember nem tudná elviselni a gondolatot, hogy országa halhatatlan, vérszomjas lények seregével áll hadban.

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség