Pontos idő: 2018.09.19. 19:27

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 4 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: WH40k: Primarchák
HozzászólásElküldve: 2016.03.16. 10:29 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
Még nagyban zajlott az Egyesítő Háború a Föld(/Terra) birtoklásáért, de a Császár már az emberiség egymástól elszakadt kolóniáinak egyetlen hatalmas birodalommá való egyesítéséről álmodozott. Tudta, hogy ő egyedül erre nem lesz elég, hisz még az ő isteni hatalma sem teszi lehetővé, hogy egyszerre mindenhol ott legyen. Hadvezérekre volt szüksége, akikben megbízhat, fiakra akikre ő és a születő birodalma támaszkodhat.
Bár képes volt hagyományos úton szaporodni, az így született gyermekei nem értek fel az ő nagyságához. Kortalanok voltak és nem volt lenyomatuk a hipertérben, de különleges képességeknek nem mutatták nyomát, pedig egy ilyen hadjárat parancsnokainak nem szabad sokkal elmaradniuk képességeikben atyjuk mögött.

A Primarchák magukba foglalnak mindent tudást, amit az emberiség ura élete 40 ezer éve alatt összegyűjtött a génmanipulációról, implantátumokról, klónozásról stb. így bár mind a Császártól erednek, mégis különbözőek megalkotásuk pillanatától kezdve.
Azonban a Császár tervei nem maradtak ismeretlenek a Káosz Istenek ellen és rövid időre félretették rivalizálásukat, hogy szembeszálljanak a Császárral és elpusztítsák a még tartályokban növekvő primarchákat. A támadás sikeres volt, sikerült elorozniuk a tartályokat, azonban azokban kárt tenni nem tudtak és egy hipertérvihar szétszórta azokat szerte a galaxisban.
A 20 primarcha eltűnése után a Császár tudta, hogy azok életben vannak és azzal is tisztában volt, hogy nem fogja tudni újra megalkotni őket, így inkább azon kísérletek mentén haladva, amik a tábornokait eredményezték, elkezdett harcosokat gyártani, minden jövendőbeli tábornok számára sajátokat. Így születtek meg az eredeti Űrgárdista Légiók.

Egyelőre 18 Primarcha és a hozzájuk tartozó 18 Légió története ismert. 2 ez eddig rejtve maradt, így nem tudunk semmit hovatartozásukról, Káoszhoz való viszonyukról vagy arról, hogy jelenleg mit csinálnak.

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: WH40k: Primarchák
HozzászólásElküldve: 2016.03.16. 11:09 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
Lion El'Jonson
Kép
A Sötét Angyalok ura, Calibanról.
Keveset tudni arról, hogy mi történt fiatal korában az első légió primarchájával. Annyi biztos, hogy legalább tíz évet töltött Caliban Káosz sújtotta erdeiben (a bolygó elég közel volt az Iszonyat szeméhez), segítség és minden emberi kapcsolat nélkül.
Ekkor talált rá a Rend (egy modern lovagrend szerűség, hasonlatos az Űrgárdistákhoz felszereltségét és eszméit tekintve, de implantok nélkül) egyik egysége, élükön Lutherrel, aki a talált férfit elnevezte Lion El'Jonsonnak.
Lion gyorsan tanult és még gyorsabban emelkedett a ranglétrán, odáig jutva, hogy barátjával Lutherrel hadjáratokat vezetett a Caliban erdeinek megtisztítására a Káosz szörnyeitől. Ekkor érkezett meg a Császár, örülve, hogy megtalálta elveszett gyermekét.
Lionel nem szállt szembe apja akaratával, elfogadta az Első Légió parancsnokságát, amit ezentúl Sötét Angyaloknak neveztek és beszervezte oda a Rend legtöbb tagját is.
A Nagy Kereszteshadjárat során Lion egyike volt a legnagyobb hódítóknak, akit bár testvérei nem szerettek zárkózottsága és szűkszavúsága miatt, de senki sem tagadta zsenijét ha stratégiáról volt szó. Hórusz mellett sokan -köztük saját maga is- esélyesnek gondolták őt is a Hadúri tisztségre, de valószínűleg két ok miatt nem kapta meg ezt az elismerést.
Egyrészt a Császár Hóruszt szerette a legjobban minden fia közül, talán azért mert ő ért fel hozzá leginkább minden téren és mert ő volt vele legtovább.
Másrészt Lion riválisa volt Leman Russnak, az Űrfarkasok primarchájának, mely verekedésben csúcsosodott ki, míg Hóruszt, bár nem mindenki fogadta el mint vezető, de nem neheztelt rá különösebben senki.
A Hórusz eretnekség idején egy ideig együtt harcolt az Ultrákkal és késve érkezett meg a Terra ostromához, majd hazatért a Calibanra, ahol a testvérként szeretett Luther ágyútűzzel fogadta. Kettőjük párharca pusztította el a Calibant, csupán a kolostorerődöt hagyva épen, mely a rendház otthona maradt, megindította a hajszát az árulók után, akiket csak Bukott Angyalokként ismernek, vezettet Lion sztázisba vonulásához és ahhoz, hogy a légió további titkolózásba merüljön.

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: WH40k: Primarchák
HozzászólásElküldve: 2016.03.16. 12:43 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.11.02. 19:32
Hozzászólások: 7310
Tartózkodási hely: Budapest
Bővebben Lion El'Jonsonról ebben a nemsokára megjelenő könyvben olvashattok. :)
http://tuan.hu/angyalok-eljovetele-horus-heresy-6

_________________
61. RTW OMC - Galatus, Kimmer, Szkíta és Szarmata Saia
63. M2TW 1105AD Autocsata OMC - II. Szvjatopolk Izjaszlavics, Orosz Cár

"Mi a politika titka? Köss egy jó szerződést Oroszországgal" - Otto von Bismarck


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: WH40k: Primarchák
HozzászólásElküldve: 2016.03.17. 23:26 
Rang 8

Csatlakozott: 2011.04.13. 19:48
Hozzászólások: 7469
Tartózkodási hely: Érd

TWO OMC Házigazda ©
TWO Szolgálati Érdemrend ©
TWO ADMIN Elismerés ©
Fulgrim
Kép
A Császári Fiak ura, a Chemosról.

Fulgrim egyike a legrosszabb helyzetbe "született" primarcháknak. A bolygó ahova becsapódott, a Chemos, egy bányászvilág volt. Nos általában a bányászvilágok arról híresek, hogy gazdagok, hisz amit bányásznak az általában értékes galaktikus viszonylatban, másrészt az ilyen bolygók általában kívülről szerzik be az élelmiszert, mert megtehetik. Ilyen volt a Chemos is, de amikor egy Hipertérvihar elzárta a környező bolygóktól, hirtelen ott találta magát, hogy hihetetlen mennyiségű anyagot képes kibányászni, amit nem tud felhasználni és nem tud eladni se, cserébe nincs a bolygónak elegendő élelmiszere, hogy ellássa saját lakosságát.
Mire Fulgrim a bolygóba csapódott, ez a helyzet már évszázadok, ha nem évezredek óta fennállt. Akik rátaláltak, először meg akarták ölni a gyermeket, hogy élelmiszert spóroljanak, ne kelljen a bolygónak még egy embert etetni. Végül azonban nem tették, és jól jártak. Fulgrim 15 éves korára mesterévé vállt a technológiának, forradalmasította honvilága rendszereit, megnövelte a termelést és 50 évvel érkezése után a bolygó végre elkezdett működni.
A szűkösebb évszázadokban a Chemos lakói elhanyagolták a művészeteket és minden egyebet, mert folyamatosan dolgozni kellett a túlélésért. Ez egy csapásra megszűnt, hála a Főníciaiként is emlegetett primarchának. A hirtelen jött szabadidőt mindenki művészetekbe fektette. A bolygó megszépült és ekkor újabb jó hírek érkeztek, az égből hajók ereszkedtek alá és megérkezett az Emberiség Császára, Fulgrim pedig fejet hajtott neki, anélkül, hogy egy szót is szólt volna.
Már a légió leírásánál is írtam, hogy Fulgrim, aki élete első 15 évét spártai körülmények között töltötte, a tökéletesség és a művészeti szintre fejlesztett háborúskodás megszállottja lett. Emiatt társai gőgösnek, kritikusai pedig piperkőcnek gondolták, ám mégis lettek barátai. Hórusz, akivel sokáig kényszerből együtt harcolt a légiója, mert mérete nem tette lehetővé az egyéni akciókat és Ferrus Mannus, akivel folyamatosan versenyben álltak, szinte minden téren. Ki tud több világot elfoglalni? Ki tud jobb fegyvert kovácsolni? stb.
A Hórusz eretnekség idején elsők közt állt Hórusz mellé és megpróbálta a Vaskezeket is ügyük mellé állítani, sikertelenül. Ekkorra Fulgrim két új kardot is szerzett magának, mindkettő démon-szállta volt és az elsőt Hórusztól kapta, miután az a penge sebétől szembeszállt a Birodalommal, a másikat egy bolygó elfoglalásakor szerezte, ez az ő vesztét fogja majd okozni.
Az Istvaan V-nél összemérte erejét korábbi barátjával és testvérével Ferrusszal, akit legyőzött és megölt, azzal a kardal, amit zsákmányolt, ezután megadta magát annak a démonnak, ami abban lakozott. Teste átalakult, az élvezetek rabja lett, hisz a démon Slaanesh szolgálatában állt, de valahol mélyen, legbelül ott van még a saját teste rabságában a primarcha és várja, hogy Lorgar beváltsa ígéretét és kiűzze a démont.
Az Eretnekség után a démon még néhány évszázadig aktív harcban tartotta Fulgrim testét, megölve Ferrus után Rogal Dornt és halálosan megsebezve, sztázisba kényszerítve Roboute Guillimant. Azóta visszavonult egy rejtett világra, amit eddig csak Abaddonnak sikerült megtalálnia, de a primarcha nem hagyta ott az élvezeteket a háborúért.

Hozzáfűzések:
1. Személyes vélemény:
Én nagyon kedvelem Fulgrim történetét, és magát a karaktert is, hiszen tényleg egy elkényeztetett, pökhendi ficsúrról beszélünk, aki azért, ha akarta legyőzte három testvérét. A története tragikusan indult és úgyis végződik be és úgy hiszem még bőven kap szerepet a Warhammer 40k életében. Reménykedem benne, hogy a Császár oldalán :)
2. Egy kis érdekesség:
http://emperorslight.blogspot.hu/2012/0 ... jezet.html
A történet 13 fejezetből áll, és sokkal inkább Lorgar története, mint Fulgrimé, ezért linkeltem az utolsó fejezetet belőle ide, mert az foglalkozik vele, de érdemes végigolvasni az egészet.

_________________
63.OMC: Szicília


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 4 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség