48.OMC - Interjú; vanta95 (Makedónok)

Lezárult a 2013-ban indult Rome: Total War OMC, szám szerint a 48., mely egy hónap híján 3 évig futott. Az eredmény szövetségi győzelmet hozott a szkíta-makedón párosnak, melyhez ez úton is szeretnék gratulálni neked. Szeretnék feltenni néhány kérdést, hogy okulhassunk belőle:

Először azonban arra kérlek, egy pár mondatban mutatkozz be.
20 éves, első éves, ÁOK hallgató vagyok, a Debreceni Egyetemen, egy páran már ismernek.

Elejétől fogva játszottál e az OMC-ben és ha nem, akkor milyen trónt kaptál örökül?
3. körtől szálltam be. Talán pörgetve volt, mert ugyanúgy állt a makedón állam mint a játék elején.

Mind ismerjük és szeretjük a Rome Total War-t, és ezen belül is annak népeit, de nem árt, ha adsz egy rövid áttekintést arról, hogy te mely erősségeire építettél saját népednek.
Főleg a központi helyzetére a térképen, valamint a tengerparti elhelyezkedésre.

Magam is megfordultam az említett OMC-ben egy rövid időre és tudom, hogy nekem nagy fejtörést okoztak a kémek. Mármint, hogy sosem tették a dolgukat. Neked mennyire nehezítették meg a dolgodat ilyen apróságok?
Nyilván szerencse kérdése a kémekkel való játék. Néha hiába van sok nem nyitnak. (8 kém 98%-al nem nyitott). Marha sok próbálkozás kell hozzá, de nem volt mindig időm ezzel szórakozni. Az előző körben már hoztam ballisztát, csak hát már nem tudtam felhasználni.

Kérlek szólj pár szót az ellenfeleidről, mint nép, illetve mint játékos, külön kiemelve, hogy kit tartottál a legnagyobb ellenfelednek!
Szeleukida amatőr hibája az elején(nem épített falat), igencsak erős kezdés biztosított. Pmh(trák) az elején igencsak megnehezítette a dolgom a trákokkal, főleg mikor elverte a flottámat és sokkal több hajóm akkor még nem volt, de nem volt szerencséje a kémekkel nekem többször nyitottak. A végén pedig Zertax(ibér) mivel elég erős birodalmat épített fel viszonylag kis erőfeszítés árán amire senki sem tudott veszélyt jelenteni. A dák(már nem emlékszem ki volt) egy lépéssel lényegében kiütötte magát a háborúból. Mikor is az összes kémjét beküldte az egyik erődömbe amit körbevettem egységekkel így nem tudta mozgatni őket.

Az OMC-ket általában olyanok nyerik meg, akik előre megtervezik a lépéseiket és kiszámítják ellenfeleiket és több körre előre vannak terveik arra nézve, hogy mire, hogyan reagáljanak. Rád ez mennyire volt igaz?

Nagyon sokat dolgoztam rajta főleg az elején, hogy kinek mire lehet kapacitása, mekkora ereje lehet, mit érhet el. A szeleukidákat azért támadtam meg, mert egyszerűen nem volt erejük azonnal visszaütni. Mire ideért, már vártam. Igencsak erőmön túl háborúztam 4-5 néppel egyszerre. Ha Egyiptom aktív játékos lett volna az elején, biztos, hogy vereséget szenvedek.

Voltak e nagy forduló pontok az OMC-ben, amikor csak egy hajszálon múlt a győzelem, vagy végig irányításod alatt tartottad az egészet?
A trákok kihalása azután álltak át a szkíták és tette le a fegyvert a többi ellenfelem.

Mivel szövetségi győzelem született, így felvetődik bennem a kérdés, hogy mennyire építettek egymásra és mennyire hangoltátok össze a lépéseiteket, vagy hogy egyáltalán mennyire tudtatok segíteni egymásnak?
Lévén a szkíták túl messze voltak, ténylegesen csak a keleti fronton tudtak lényegesen beavatkozni a szeleukidák ellen. De biztosították, hogy a játékos nélküli germán nép ne kerüljön a rómaiak kezére.

Használtad e a diplomáciát a győzelmed eléréséhez? Ez alatt főképp arra gondolok, hogy kötöttél e pillanatnyi paktumokat, vagy olyan egyezségeket, amelyekről tudtad, hogy meg fogod szegni őket?

Egyedüli, amire emlékszek az a rómaiakkal kötött szerződés volt, ami csak azért kellett, hogy ne támadjanak hátba amíg harcolok keleten. Alapból a punokat támogattam, de sajna vereséget szenvedtek, mire be tudtam volna avatkozni a háborúba.

Mi volt ellenfeleid legnagyobb hibája?
Nem épített falat a görög. A szkíta-trák-dák-szeleukida szövetség nem tudta kihasználni a kezdeti túlerőt. A Róma-Ibér elleni háborúban pedig nem használták ki a legalább kétszeres flottafölényüket Szicíliánál, hagyták hogy megszerezzem az Adriát aztán még több hajót vigyek délre.

Mi volt a Te legnagyobb hibád? Kihasználták az ellenfeleid?
Először az hogy összevontam minden hajómat és a trák mégis megtudta verni az esélyek ellenére. Ez a vesztem lehetett volna, de szerencsére nem tudták kihasználni.
Amikor Rómára támadtam nem számoltam az ibér hadüzenettel. Hiba volt, hogy nem vettem fel vele a kapcsolatot előtte.

Köszönöm az interjút, mindnyájunk nevében!
 
Fórum: legfrissebb
Posted by wick - okt.. 18, 2018 19:48
Posted by misafeco - okt.. 16, 2018 18:45
Posted by misafeco - okt.. 16, 2018 10:35
Posted by DAR - okt.. 15, 2018 18:04
Posted by Johannesz Angelosz - okt.. 14, 2018 19:59
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 147 vendég böngészi