OMC GY.I.K.

A diplomácia hogyan zajlik a valóságban és térképen?
A fórumon (nyíltan, vagy privát üzenet formájában) kötünk egy megállapodást a partnerrel. Ezután ha szükséges a játékbeli megerősítés is (pl.: kereskedelmi egyezmény) a kampánytérképen a diplomatáinkkal felkeressük a másik fél ügynökét, és amit előzetesen megbeszéltünk vele azt az ajánlatot a diplomatával is rögzítjük. Technikailag ez egyszerű, amikor kiválasztjuk a kívánt diplomáciai egyezséget, kipipáljuk, akkor a program lezárja az ablakot, majd  a partnerfél részére nyílik ki a saját körében (ott eldöntheti hogy elfogadja-e).

Mi az a körpörgetés?
A körpörgetés intézménye az, amikor egy játékos az adott OMC-ben lévő körteljesítési határidőt túllépi, azalatt a mentését nem teszi fel, ezután az adott OMC házigazdája rákattint a játékon belüli homokórára, és a játékos mentését cselekmény nélkül felteszi (tovább pörgeti), így a soron következő játékos jön. Ezzel kerüljük el, hogy napokat álljon a játék, vagy megszűnjön a játékmenet, ha egy frakció gazdátlanná válik.

Hogyan nevezzem el a mentésemet? Hogyan tudom feltölteni a fórumra?
A mentésben mindig meg kell jelölni az adott OMC számát, a soron következő nép nevét, és hogy hányadik köre következik. Pl.: "1.OMC-Magyar-01." A fórumon minden OMC-nek van külön "Mentések" topikja, ahol a mentéseket kell közzétenni. A mentést ingyenes feltöltő oldalra rakjuk fel, és a letöltési linket illesztjük be a fórumba, új hozzászólásként. Ezen kívül kötelességünk privát üzenetet () küldeni a soron következő uralkodónak, amiben szintén közöljük a linket (és a körváltás tényét), ahonnan mentéséhez hozzáfér, így lehet biztosítani, hogy mihamarabb értesüljön arról, hogy ő következik.

Mi az a "megnemtámadási szerződés" (MNT)?
Ez egy olyan szerződés, amelyben a felek megállapodnak abban, hogy bizonyos számú körig nem támadják meg egymást (ezt a játékban nem rögzítik, csak a fórumon). Természetesen meg lehet szegni, de ez az OMC-n belüli bizalomvesztéssel fog járni (nem kizárt, hogy az adott játékban senki nem öt majd velünk efféle szerződést).

Van keresztes/jihad hadjárat az OMC-kben?
A legtöbb OMC-ben találhatunk ilyet, ám vannak olyanok is amelyekben tilos indítani (ill. szabályokhoz van kötve), erről az adott OMC diplomáciai topikjának 1. hozzászólásából informálódhatunk.

Ki az az OMC házigazda és mit csinál?
A házigazda az adott OMC vezetője. Gondoskodik a megfelelő szabályok betartásáról, a játék zökkenőmentességének biztosításáról. A házigazda végzi a körpörgetést, illetve vezeti és szerkeszti az első hozzászólást.

Mi az az "első hsz"?
Az első hozzászólás. Az adott OMC-nek ez az alfája és az omegája. Az alapvető rendelkezések és egyedi szabályok, illetve a népek sorrendbeli beosztása és uralkodói itt vannak feltüntetve.

Ki az a helytartó és mit csinál?
A helytartó egy uralkodó nélküli népet irányít az OMC-ben, ugyanazokkal a jogosítványokkal, mint egy uralkodó. Szerződéseket köthet, háborúzhat de ha jelentkezik egy új játékos az adott trónra akkor át kell adnia a helyét. Csak a "tanuló" OMC-ben van helytartó és minden esetben egy tapasztaltabb játékos személyesíti meg.

Ki az a helyettes?
Az OMC kezdetén általában a házigazda meg szokta kérni a játékosokat, hogy mindenki nevezzen meg magának egy helyettest az OMC-ből. Ha egy játékos valamilyen oknál fogva nem tudja megcsinálni a körét, akadályoztatva van, az előre egyeztetett módon a helyettes megcsinálhatja a kört és felrakhatja a mentést, így a játékos körét nem kell elpörgetni.

Total War Online - Magyarország

 
Fórum: legfrissebb
Posted by Cisquo - szept.. 19, 2018 20:15
Posted by Johannesz Angelosz - szept.. 18, 2018 20:54
Posted by Amokfutokova - szept.. 18, 2018 15:52
Posted by misafeco - szept.. 17, 2018 11:32
Posted by gzura - szept.. 16, 2018 22:03
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 58 vendég böngészi