Interjú IV. King Andrewval

Ha jól tudom az első OMC óta aktív tagja vagy a magyar totál waros közösségnek, hogy kerültél ebbe a közösségbe illetve, hogy is indult ez az egész?
Nos anno otthon a stratégiai játékok felé tendáltam, miután Édesapám kettétörte a GTA2 cd-met, mondván, hogy ne gyilkolászd az embereket az utcán... Először az Age of Empires sorozattal játszottam, majd egy osztálytársam ismertette meg velem a Rome Total Wart, ez olyan 7-8. osztályom körül lehetett, bakker de rég volt. Azt a játékot imádtam, majd minden néppel végigvittem a nagy kampányt. Aztán jött a medi 2, azt már eredetiben vettem meg, azzal is rengeteget játszottam és még játszok is, mind a mai napig. A fórumra már nem tudom, hogy találtam rá, talán a RTW magyarítás miatt a fórumot akkoriban még nem látogattam. Az 1.OMC  szerveződésekor regisztráltam, Pompeiussal beszéltük meg ezt a lépést, ő már fenn volt és vitte Bizáncot, nekem meg mondta, hogy lépjek be, így kerültem bele a játékba.

Mást esetleg ismertél korábbról akár a régi akár az új játékosok közül?
Mi törisek voltunk nagyon, volt még 2 haver, akik játszottak omc-ket de megunták vagy nem maradt rá idejük. Őket persze ismertem (Borso, Borgia) de másokat a fórumról nem ismertem, csak a sörözések alkalmával ismerkedtem.

Apropó sörözések, ha már megemlítetted őket, mesélj kicsit ezekről mielőtt OMC-s karrieredre, történeteidre térnénk.
Ez a kedvenc témám J. Az 1. sörözés egy OMC találkozónak indult, s a Keleti mellett, a Baross sörözőbe volt hirdetve.  Mi Pompival mentünk és útközben összeszedtük DARt, akkor találkoztunk először. Vicces volt, mert én már akkoriban is aktívan jártam válogatott meccsekre, és azzal a brigáddal mindig a Verseny utcában alapoztunk, ahol szintén volt egy Baross nevű hely és oda vittem a 2 cimborát, míg a többiek a pályaudvar másik oldalán lévő Barossban voltak J epic fail volt, utólag jót röhögtünk rajta. Aztán a másodjára már tudtam hova kell menni, megint így 3an mentünk, megtaláltuk a helyet, ott megismertük Ca3sart, meg még asszem Hatezgaz volt, talán már Kaboca is. Mint utóbb kiderült Kaboca abban a kerületben lakott, mint én, úgyhogy szépen hazafurikázott mindig a sörözések után, kényelmes volt (ő már 30as). Az akkori mezőnyből eljött rendszeresen Hatezgaz, Ca3sar, Kaboca, Tatamer és DAR. Mondjuk én nagyon közösségi ember vagyok, nagyon fontos nekem, hogy arcot tudjak társítani egyes felhasználókhoz. Később jöttek többiek, úgy mint Puszta király, Alkibiades, Termination, és még lehetne sorolni a neveket a végtelenségig. Eleinte Ca3sar szervezkedett, utána egy idő már én. Miután már én szerveztem, nem mentünk többet a Barossba. Az a hely megér egy misét…  Alagsori hely volt, egy éttermi résszel és egy söröző résszel, egybe nyitva. A budi különleges volt... olyan húgyszagot azóta se éreztem sehol se J, a konyhából meg egyfolytában áradt a büdös sült krumpli szag, plusz akkoriban még lehetett cigizni, úgyhogy mindig olyan büdös volt a cuccom egy ilyen este után, hogy Édesanyám nem akart többet elengedni :D, de azért mentem, már 17-18 között voltam, mikor az első sörözés történt, úgyhogy már nem sok beleszólása volt. Nagy lépés volt a fórumtalálkozó, ahol legalább 25en voltunk.  Valahol talán még fénykép is van róla. Aquincumba mentünk a Floraliara, nagyon jó volt, eljött sok vidéki játékos: Atlasz, Oddball, Vercingetorix, Gili, EEN és még lehetne sorolni. Nekem ez adta a pluszt a játékhoz, most is ez adja, ezért is szervezem már évek óta folyamatosan a sörözéseket s bár a garnitúra szinte folyamatosan cserélődik, én vagyok az állandóság (meg talán Ca3sar, ám ő igen rapszódikus tud lenni). Mindig jók voltak az omc-s megbeszélések, de sok vita volt a német-orosz ellentét körül is. Aztán megjött Gucika, hozta a liberalizmust, Alkibiades és Puszta a radikalizmust szóval nagyon jó beszélgetések voltak, emelkedett hangneműek és témájúak s ezért is csinálom tovább.

Ki tette rád a legmélyebb benyomást?
Talán Hatezgaz, ugyanis 20as évei elején járt, villamosmérnök végzettségű volt és úgy nézett ki, mint egy 40es alkoholista.

Melyik OMC-k tették rád a legmélyebb benyomást az 1. OMC-n kívül, hisz arról már írtál egy elég nagy hangvételű értékelést, hogy te hogy láttad.
Mesélek a 3as és a 4es omckről.
3. OMC: Nagyon régen volt már, eredetileg nyári OMC-nek indult, McChelsea és Marcus a két kiskunhalasi „vadállat” szervezte. Nyárra leálltak akkoriban az OMC-k (1-2.) és akartak valamit, amit nyáron is lehet vinni. Akkoriban még elég kevés játékos volt.  Chelsea volt a német, Baluro (ő vele is sokat találkoztam, nagyon jó fej volt, de egy ideje eltűnt végleg ő is) az angol, Pompi a skót. Ylmorral az 1-ben jóba lettünk, ő volt a magyar és a helyettesem. A többi uralkodó eleinte lényegtelen volt, bár a későbbi győztesek  Kaboca és Alkibiades egyiptomi  illetve török uralkodók már akkor is jól összedolgoztak. Agresszíven terjeszkedtem az elején, Caent valahogy megszereztem, a németek felé mnt-m volt. Ugye azt mondtam, hogy Pompival osztálytársak voltunk, ezért felőle nem is vártam soha támadást. Egyszer éppen külföldön voltam egy hétre és Ylmor helyettesített egy körre. Gyorsan megtámadta a németeket, le is gyakta őket egy kicsit. Ugyanekkor a másik oldalról is támadták őket. Ekkor Chelsea békét kötött és nagyon megsértődött, de ez nem számított: Ylmor ezen húzásával nyugaton abszolút hatalom lettem. Közben az angol-skót páros nagyon jól összedolgozott, perszonáluniót alakítottak ki - azóta se nagyon volt példa ilyen fokú együttműködésre-. Betörtem spanyol területekre, elfoglaltam Zaragozat és Pamplonát, majd mentem Itáliába. Aztán jött a pofára esés, Pompi elárult és 1-2 kör alatt legyakta a totál védtelen hátországomat, ráadásul a legrosszabbkor, mivel megindult a nagy jihad nyugat felé és a meggyengült államom már kevés volt Egyiptom ellen. A törökök a magyarokkal harcoltak sokat. Szóval ez nagy csalódás volt, de azért büszke vagyok, csináltam egy szuperhatalmat, de ennyi elég is erről.
4. OMC: Lengyel voltam, Pompi német és itt király taktikánk volt, uraltuk is a régiónkat, ő nyugat felé ment, míg én kelet felé, s Máté (dán) is besegített kicsit. Én mentem az Oroszokra, Palmerra. Máté itt annyiban segített, hogy elfoglalta Rigát és talán Helsinkit is, de amúgy a többit én intéztem, lenyomtam és kiirtottam Palmert. Érdekes, de ezek után Palmerral tök jóba lettünk. Ugyanakkor Pompeius bevonult katonának, kilépett minden OMC-ből, utóda nem volt – vagy kevéssé ügyes-, meg hatalmas koalíció is összejött ellene... Az angol Ylmor és a velencei Hannibal a francia Dominusszal karöltve lenyomták, aztán Hannibal lenyomott engem is. Úgyhogy mire elfoglaltam az orosz sztyeppét Lengyelország már nem volt meg J. Pompi nélkül meg nem volt értelme a játéknak, hiszen a kezdeti stratégia borult, úgyhogy kiléptem, és asszem te vetted át a népemet.

Máskor volt olyan, hogy közel kerültél a győzelemhez?
27ben második voltam végül, sajnos többször is elhibáztam, míg 22-ben elvileg vezetek a grafikonok szerint.

Melyik volt a legnagyobb háborúd?
Hát ez nehéz kérdés a legjobb a 4.-ben az orosz elleni, míg a legnagyobb a 27-ben a németek ellen úgy ámblokk végig(de főleg Nazgul ellen), de mondjuk ott nagyon amatőrként játszottam, meg nem ismertem őt és lebecsültem. Ugyanez volt a helyzet Winivel a 22-ben.

A Két Elit OMC-ről kérdeznélek még: Az ELIT OMC-be szerinted a 3.OMC miatt kaptál meghívást alapításakor?
Az 1.OMC és a 3. OMC miatt.

Miért pont te kaptad meg a házigazdai pozícióit?
Mert csak én vállaltamJ. Bármily hihetetlen, házigazdát nem egyszerű találni, egy idő után már minden általam játszott OMC-ben házigazda is voltam, de ez alól üdítő kivétel az új elit.

Arról is mesélj kicsit! Honnan jött az ötlet és mi alapján válogattatok a jelentkezőkből?
Ez a mostani igen érdekes, régóta közeledett már az 50.OMC és erre valami spéci kellett! Brandon és Dragon. nagyon aktív közreműködésével ötleteltünk, hogyan is lehetne feldobni ezt a jubileumi OMC-t. Megszületett a szövetségi és a küldetés rendszerek ötlete, melyet aztán nagyrészt én dolgoztam ki, legalábbis az én ötleteim alapján írta őket végül Dragon. Aztán mivel Dragon. nem akart játszani, őt neveztük ki házigazdának. A jelentkezőkből szubjektív módon választottunk, btw 18 jelentkező volt a 17 népre. Engem meghívott Brandon, én még javasoltam meghívásra Pompit, Gucikát és DARt, de csak pompi fogadta el. Szóval mi ketten mindenki előtt kerültünk be kb. én az évek miatt gondolom, Pompi meg a hírneve miatt.

Miért ültél át a magyar trónra és jó e újra Pompival együtt játszani?
Egyszerű, a Hispán-félszigeten már játszottam korábban, a balkánon nem (csak a törökökkel jutottam odáig) és a mórokat utálom, valamint a magyarokkal sosem voltam még OMC-ben.

Jó-e újra Pompival együtt játszani?
Jó hát, úgy tűnik, tud most már rendesen időt szánni a játékra, úgyhogy nagy terveink vannak J

Mivel az első óta játszol így a mentor kérdése szerintem fölösleges, de példaképed csak van OMC-k terén.
Nincs. Szerintem az egyetlen dolog, ami kell az OMChez, az az idő. Ha rászánod az órákat és kisakkozol mindent, újrajátszol csatákat, újratöltöd a mentéseket, akkor lehetsz sikeres.

Mesélj kicsit a TWO vezetésében betöltött szerepedről!
Hát az OMC-k terén én vagyok az első ember egy ideje. Még mikor asszem először választottak meg OMC koordinátornak, akkor bennragadtam a supportban.Aztán Pista ő eltűnése után én és Burage vittük a szekciót, de ő eltűnt szintén, én pedig Dragon.-t emeltem magamhoz. Most lesz új működési szabályzat és konkrétan én vagyok-leszek a feje az OMC részlegnek.Kvázi bármi felett vétójogom van egyedül a megválasztott OMC koordinátorokat nem válthatom le, de ez jó is így, hiszen őket nem véletlenül választják. DAR és Gucika már régóta jó barátom, az utóbbi években konzultáltak is velem, kikérték a véleményemet és mivel okos és intelligens vagyok, értelmes tanácsokat adok, beemeltek a supportba :D ( no meg szerény :D)

Mi a legnagyobb eredmény számodra, amit elértél itt a TWO-n?
Az, hogy folyamatosan vannak TWO sörözések (bár most nélkülem eléggé leállt a program, de majd ha hazamegyek lesz megint). Szerintem a fórum arra jó, hogy megismerjünk új embereket és a sörözések alkalmával erre személyesen is lehetőség nyílik s az emberi kapcsolatok építése nekem a legfontosabb.

Kit tartanál legjobb szövetségesednek az egész eddigi OMC karriered során?
Sajnos minden OMC-ben amiben játszottam eltűntek a szövijeim, de ha meg kell nevezni valakit, akkor Ylmort és Pompeiust mondom.

Ki volt a legnagyobb ellenfeled?
Kaboca, 2-ban is ő nyomott le, és a 3-ban is végül ő nyert. Említésre méltó még Nazgul a 27. OMCben.

Legnagyobb hibád?
Az ismeretlen ellenfelek alábecslése (Wini és Nazgul), illetve a túlzott bizalom a szövetségesekben.

Bármi egyéb, amit elmondanál az olvasóknak?
Ne vegyetek drogot! Legyetek rocksztárok és megkapjátok ingyen! :D Illetve próbálják ki az OMC-t, érdemes, jó szórakozás, valamint gyertek el a következő TWO Sörözésre!

Kívánok neked sok sikeres évet még a TWO-nál és nehogy eltűnj!
Egyelőre nem tervezek. Egyébként meg bármi van, az "ajtóm mindig nyitva áll", bárkinek bármi kérdése van, keressen nyugodtan!

 
Fórum: legfrissebb
Posted by Cisquo - szept.. 19, 2018 20:15
Posted by Johannesz Angelosz - szept.. 18, 2018 20:54
Posted by Amokfutokova - szept.. 18, 2018 15:52
Posted by misafeco - szept.. 17, 2018 11:32
Posted by gzura - szept.. 16, 2018 22:03
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 85 vendég böngészi