Plants vs. Zombies

 

A Plants vs. Zombies egy egyszerű, szórakoztató számítógépes játék, amelyben növényekből álló védelmi rendszer kiépítésével kell megállítanunk a házunkat megtámadó zombi seregeket.
Játékmenet:
A pálya (a házhoz tartozó kert egy része) sávokra van osztva, ebből maximum 6 darab található. A zombik ezekben a sávokban törnek előre, elfogyasztva az összes általunk telepített növényt, hogy a házba bejutva jót lakmározzanak az agyunkból. Minél hamarabb ki kell építenünk egy növényekből álló védelmet, hogy ezt megakadályozzuk. Gyűjtenünk kell a napsugarakat, amelyekből a játék közben folyamatosan vásárolhatunk új növényeket. Egyes növények extra napsugarakat termelnek, mások az ellenséget lövik, vagy blokkolják az előrehaladásukat. A zombik is különbözőek, a sebességük, és a lövedékeknek való ellenállásuk is más-más. Ezenkívül néhánynak speciális képességei is vannak (pl. rúdugró, bányász, vagy repülő zombi). A pályák egyre nehezednek, az elején bőven van időnk megtanulni az egyes növénytípusok használatát, és felkészülni a különféle zombi típusokra. Egy adott pályához kezdetben csak hatféle növényt használhatunk, később ez 10-ig növelhető. Hogy milyen növényeket szeretnénk használni a pálya elején választjuk ki. Játék közben, ha elültettünk egy növényt, újabb hasonló ültetéséhez várnunk kell, míg „újratöltődik”. Ötféle terepen mérettethetjük meg magunkat, vannak nappali, éjszakai, úszómedencés, ködös és tetőn zajló pályák. Megjelennek az éjszaka is használható gombák, a vízi és cserepes növények. Összességében rendkívül változatos játék, több tucatnyi növény- és zombitípussal.
Játékmódok:
A játék fő kampányában az előbbiekben felsorolt öt terepen kell 10-10 pályát teljesítenünk. Egyes pályákon futószalagon kapjuk a növényeket, amiket elültethetünk, de külön vásárolni nem tudunk. Néhány pályánál bowling-golyók gurításával kell a zombik előretörését megakadályozni. Kipróbálhatjuk azt a módot is, ahol kalapáccsal kell leütni a sírkövek alól kibújó zombikat. Már a fő kampány is több órás (napos) szórakozást tud nyújtani, de ha azzal végeztünk, akkor sincs még vége. A mini games elnevezésű részlegen tovább tesztelhetjük logikai és egyéb készségeinket, számtalan kihívás teljesítésével. Harcolhatunk láthatatlan zombik ellen, vagy olyanok ellen akik visszalőnek. Játszhatunk viharban, ahol csak a villám fényénél láthatjuk, hogy kik közelednek. Vannak olyan pályák, ahol szinte csak azonos típusú zombik jönnek, de azokból rengeteg. A puzzle módban két újabb típust próbálhatunk ki. A vase breaker pályákon a vázákat kell összetörnünk, ami alól vagy egy növény, vagy egy zombi bukkan ki. Itt okosan kell játszani, nem mindegy a feltörés sorrendje, és ha túl gyorsan haladunk, sokkal nehezebb lesz kézben tartani a folyamatot. A másik típusban mi irányítjuk a zombikat, akikkel el kell érnünk minden sorban a házat. A survival módban egy olyan pályát kell minél jobban kiépíteni, ahol napról napra több és erősebb ellenség rohamoz. Itt is mind az ötféle terepen kipróbálhatjuk magunkat. A játékban van egy szomszédunk, Crazy Dave, akitől extra növényeket, és más hasznos dolgokat vásárolhatunk. Saját üvegházunkban is van lehetőség növények felnevelésére, amelyeket kisebb-nagyobb összegekért értékesíteni tudunk.
Grafika, hangeffektek, zene:
A játék grafikája elég egyszerű, de egy ilyen típusú játéknál bőven elegendő. Ne feledjük, hogy az egész játék nem foglal több helyet 30 MB-nál. Ennek ellenére az egyes növények és zombik megfelelően kidolgozottak, az egyszerűség nem megy a játékélmény rovására. Inkább vicces figurák vannak, mint rémisztőek, nem valószínű, hogy bárkinek lidérces álmai lennének emiatt.
A hangokra sem lehet panasz, a játék hangulatához remekül passzolnak a zombik nyögései, a sziréna hangja, vagy a növényekből záporozó lövedékek zajai. A zene remekül eltalált, jobbat kívánni sem lehetne hozzá.
Összegzés:
A játék kiváló szórakozást nyújt kezdőknek és haladóknak egyaránt, próbára teszi a játékosok logikáját és fantáziáját, fejleszti a kattintási sebességet. Ingyenesen letölthető több helyről is (pl. innen: http://www.doublegames.su/plants-vs-zombies.html), de akár online is játszható (http://www.popcap.com/games/plants-vs-zombies/online). Mindenkinek ajánlom.

misafeco

 

 
Fórum: legfrissebb
Posted by wick - okt.. 18, 2018 19:48
Posted by misafeco - okt.. 16, 2018 18:45
Posted by misafeco - okt.. 16, 2018 10:35
Posted by DAR - okt.. 15, 2018 18:04
Posted by Johannesz Angelosz - okt.. 14, 2018 19:59
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 327 vendég böngészi