Macedónia - Rome 2: Total War
„Dicsőség, rend, hatalom”
Macedónia elszánta magát arra hogy visszaszerezze régi dicsőségét. Kezdetben Makedónia a Nagy Sándor előtti határai közé zárva találja magát körülvéve Illírekkel, Trákokkal és a különböző görög városállamokkal minden oldalról. Vajon fel tud még egyszer emelkedni a Makedón Birodalom egy új Nagy Sándor alatt? Makedónia egy olyan kormányzati rendszerrel bír, ahol a király tartja kezében a hatalmat és kormányoz a nép nevében. Hatáskörébe tartozik a pénzügyi rendszer kezelése is, amit fedez a mezőgazdaság, az erdőségek és az egyéb közkézben levő kikötők adói. További kivételt képez az arany- és ezüstbányák, amik csak a királyhoz tartoznak. Makedónia seregei II. Phillipposz és Nagy Sándor által lefektetett alapokon nyugszanak, erős gyalogsággal és a lovassággal a középpontban, amiket hősies parancsnokok irányítanak. Harcászati szinten kicsi a változás, csakúgy mint technológiában vagy ostrom eszközök használatában a régmúlt idők óta; folytatták Nagy Sándor hoplita reformjait és továbbra is bíznak a testőrgárdában (
Hetairoi) és a Thesszáliaiakban, akik a lovasságot jelentik a hadsereg számára. A Makedón állam sosem volt tengeri hatalom, mindig is függött a hajózó hellén szomszédaitól, úgy mint Athén vagy Rhodosz flottájától.


Mint "
leendő -" utódállam, Makedónia előnyben van, ha más hellenisztikus állam ellen harcol, és minden egyes alárendelt, függő állam után többletbevételt kap mind állami, mind provinciális szinten. Tapasztalt harcosok, ebből kifolyólag a Makedón seregek további előnnyel harcolnak a barbárok ellen. Antigonus Gonatus vezetésével, kegyes uralkodók és éles elméjű kereskedők lettek, így további előnyük a nagyobb kincstári bevételek és a népesség elégedettsége. Játékbeli hátrányuk, hogy a legtöbb hellén állam nehezen felejti el Makedónia egyeduralmi törekvéseit, ezért a Makedón uralkodóknak diplomáciai erőfeszítéseibe fog kerülni, hogy elnyerje a szomszédai bizalmát.

A totalwar.com cikke nyomán (http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_Rome_II_-_Macedon_Faction)
Fordítás: Blasio jóvoltából
Lektorálta: DAR
Fórum: Tovább >>
 
Fórum: legfrissebb
Posted by wick - okt.. 18, 2018 19:48
Posted by misafeco - okt.. 16, 2018 18:45
Posted by misafeco - okt.. 16, 2018 10:35
Posted by DAR - okt.. 15, 2018 18:04
Posted by Johannesz Angelosz - okt.. 14, 2018 19:59
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 163 vendég böngészi